Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Elveţia şi Suedia oferă 10 milioane de lei pentru proiecte sociale

Guvernele Elveţiei si Suediei oferă 10 milioane de lei pentru implementarea programelor de incluziune socială, necesare persoanelor cu dizabilităţi din raioanele Soroca, Căuşeni, Cahul şi Taraclia. ONG-urile din domeniu au la dispoziţie o lună pentru a propune proiecte, iar cele mai bune idei vor obţine şi finanţare.

Din cele 10 milioane de lei, 80 de mii de lei vor fi alocate Organizaţiilor neguvernamentale din raionul Cahul. În schimb, acestea vor trebui să identifice nevoile persoanelor cu dizabilităţi din localităţi şi să faciliteze dialogul acestora cu autorităţile locale, astfel încât problemele lor să îţi găsească rezolvări.
 
„Ne îndeamnă în acelaşi timp la un parteneriat frumos pentru câteva obiective, care ţin de acest grup ţintă. Este vorba despre serviciile care le oferă administraţia publică locală, prin acel acces la instituţiile publice”.
 
„Orişicare document, politică, plan de acţiuni, elaborat, propus, pentru a fi discutat, sa fie discutat şi cu persoanele cu dizabilităţi. Persoanele cu dizabilităţi să poată veni şi ei cu propuneri, către administraţia publică locală, să poată să identifice problemele pe care le consideră ei că sunt”, a declarat Tatiana Serevenco, director executiv, Societatea Obştească „Azi”.

Tot prin intermediul proiectului „Iniţiativă comună pentru oportunităţi egale”, anterior au fost finanţate alte două programe ce vizau incluziunea socială a persoanelor cu dizabilităţi.
 
„Proiectul s-a numit bibliotecă publică, locul de socializare, informare şi de odihnă şi pentru persoanele cu dizabilităţi. Prin acest proiect ne-am propus să identificăm aceste persoane, să le creăm şi lor condiţii de informare”, a spus Viorica Hâncu, primarul comunei Manta.
 
ONG-urile interesate pot depune dosarele la Fundaţia Est-Europeană până pe 20 mai. Proiectul este finanţat de Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare şi cofinanţat de Guvernul Suediei.
Similare
RECOMANDĂRI