Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Elevii gimnaziului "Ion Luca Caragiale" au organizat un târg caritabil

Susţinuţi de profesori şi părinţi, elevii gimnaziului "Ion Luca Caragiale" din Chişinău au organizat un târg de caritate şi au scos la vânzare dulciuri, lucruri confecţionate manual şi haine. Banii colectaţi vor merge la trei copii bolnavi de leucemie.

Curtea gimnaziului cu profil teatral  "Ion Luca Caragiale" s-a transformat într-un adevărat iarmaroc. Deşi este o premieră pentru instituţie, târgul caritabil "Bogăţiile Toamnei" a reunit întreaga şcoală.

Elena Boldurescu, directoare: „Sper ca acest târg să devină o tradiţie pentru gimnaziul nostru. Sperăm că prin acest mic aport pe care-l putem face noi, să aducem o rază de lumină, bucurie, căldură în sufletele acestor copii”.

Gimnaziul şi-a propus să ajute copiii care suferă de cancer de sânge, prin intermediul Asociaţiei "Viaţă fără Leucemie"

Ludmila Samardac, preşedinte Asociaţia Obştească "Viaţă fără Leucemie": „Ajutăm acele familii care sunt în situaţii financiare foaret grele. Avem trei copilaşi la susţinere. Aşa noi am hotărât ca banii acumulaţi din evenimemntul de azi vor fi transferaţi la conturile părinţilor care tratează copii săi în secţia hematologică de la Institutul Oncologic”.
 
Copiii ajutaţi de părinţi s-au aşezat la tejghele şi au intrat în rol de vânzători, pentru că aveau o misiune de îndeplinit. Ei spun că sunt solidari cu semenii lor care se află în suferinţă.

Părinţii au apreciat ideea,pentru că astfel copii înţeleg de mici că pot fi de ajutor.

În Republica Moldova sunt peste 300 de copii diagnosticaţi cu leucemie. În secţia de hematologie a Institutului Oncologic sunt internaţi peste 24 de copii. Tratamentul este dificil şi costisitor şi durează aproape nouă luni.
Similare