Elevi din R. Moldova au obţinut mai multe medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Elevi din R. Moldova au obţinut mai multe medalii la Olimpiada Internaţională de Matematică

Două medalii de argint, două medalii de bronz şi o menţiune de onoare au obţinut elevii din Republica Moldova la Olimpiada Internaţională de Matematică, ediţia a 61-a, eveniment organizat online în perioada 20 – 28 septembrie.

Medaliile de argint au fost obţinute de către Alexandru Lopotenco (student, Universitatea Pennsylvania din SUA) şi Mihai Spinei (elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Orizont” din capitală). Medalii de bronz au luat Dumitru Josu şi Valentin Suruceanu (elevi în clasa a XII-a la Liceul „Orizont”), iar menţiunea de onoare a ajuns la Dan Cernatinschi (elev în clasa a X-a la Liceul „Orizont”), relatează Moldpres.

La olimpiadă au participat 616 elevi din 105 ţări ale lumii. Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de şase elevi şi patru profesori.

„Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării (MECC) şi Agenţia Naţională pentru Curriculum şi Evaluare adresează felicitări premianţilor, profesorilor şi părinţilor, dorindu-le succese în continuare”, se spune într-un comunicat al MECC.

Similare
RECOMANDĂRI