Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Echipa „Five Med” a obţinut locul I la SimOlympic 2018, organizată de USMF  

Buni în teorie, dar şi mai buni în practică. Studenţii de la medicină au demonstrat că au suficiente abilităţi practice de a salva viaţa unui pacient în stare critică. Totul a avut loc la olimpiada universitară de simulare unde au fost puşi în faţa unor situaţii parcă rupte din viaţa reală. Membrii a trei echipe au dat tot ce e mai bun dintre ei pentru a lua premiul întâi.

Toate echipele au fost puse în faţa aceleiaşi provocări. Un bărbat în vârstă de 72 de ani a ajuns la urgenţă cu o durere abdominală severă. Pacientul este cardiac şi suferă de diabet zaharat. Primii în ringul spitalului au intrat salvatorii din echipa „The Defibrilators”.
 
Viitorii medici au făcut tot ce le-a stat în puteri pentru a salva pacientul, însă asta nu a fost suficient. Echipa a obţinut doar locul 3.
 
A venit apoi rândul celor din echipa Black Code să salveze pacientul, care prezenta exact aceleaşi simptome ca şi în primul caz.
 
Viitorii doctori din Black Code au examinat mai minuţios corpul pacientului şi au descoperit mai multe afecţiuni provocate de diabetul zaharat,  boală de care mai suferă pacientul.
 
Juriul i-a clasat pe locul 2. Cei mai buni la Symolimpic s-au dovedit a fi băieţii din echipa „Five Med”.
 
Şi dacă credeţi că olimpiada a avut loc într-un salon de spital, atunci greşiţi. Simularea a avut loc la Centrul Universitar de Simulare în Instruirea Medicală, care este dotat cu tehnică de ultima generaţie pentru instruirea medicilor.
 
SimOlympic este la a treia ediţie şi se desfăşoară anual.
Similare
RECOMANDĂRI