Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După ce oraşul Soroca a ieşit în carantină, cele două pieţe din localitate şi-au reluat activitatea

După ce săptămâna trecută oraşul Soroca a ieşit din carantină, azi şi cele două pieţe şi-au reluat activitatea. Comercianţii şi cumpărătorii sunt obligaţi să respecte normele sanitare de prevenire a răspândirii noului coronavirus. La intrările în pieţe, oamenii sunt verificaţi dacă poartă măşti şi mânuşi şi le sunt dezinfectate mâinile. Cei care nu se conformează regulilor sanitare nu intră în piaţă.

Timp de o lună, locuitorii din Soroca au fost în carantină. Unica sursă de aprovizionare cu alimente au fost magazinele. Oamenii au aşteptat cu mare nerăbdare redeschiderea pieţelor agricole, pentru că aici găsesc produse proaspete şi mai ieftine.

Şi comercianţii au fost nerăbdători să revină la piaţă pentru a-şi vinde marfa. Acum ei nu sunt mai precauţi pentru a evita infectarea cu virusul Covid 19.

Chiar dacă autorităţile anunţă zilnic noi îmbolnăviri şi creşte şi numărul deceselor din cauza coronavirusului, unii localnici din Soroca sunt revoltaţi din cauza măsurilor de prevenire impuse la piaţă.

MIHAI MÂNZATU, administrator piaţă, Soroca: „Foarte mulţi sunt nemulţumiţi cumpărători, dar eu îi trimit înapoi. Ducă se să facă cumpărături din altă parte dacă nu vor să îmbrace mănuşi şi să pună mască”.

În cele două pieţe din municipiul Soroca activează aproximativ 50 de comercianţi.
Similare
RECOMANDĂRI