Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

După 30 octombrie, niciun chioşc nu trebuia să mai rămână în parcurile din Chişinău

Tonetele care nu au fost evacuate din parcurile Chişinăului au devenit motiv de dispută între pretori. Oficialii isi paseaza, de la unul la altul, chioscurile ce trebuiau ridicate de o saptamana, lucru care nu s-a intamplat. Tonetele din parcul Valea Morilor ar aparţine, de fapt, sectorului Centru, susţine pretorul din Buiucani. In replica, pretorul din Centru spune ca cel de la Buciucani este un mincinos şi că gheretele din zona sa au fost evacuate.

Este joi şi tonetele stau, bine-mersi, în jurul lacului din Parcul Valea Morilor. Din cele şase chioşcuri, trei sunt deschise. Proprietarii nu au fost impresionaţi, se pare, de ordinul să înceteze vânzările pe 30 octombrie.  
 
După ce a aflat că unele tonete estivale din sectorul său încă sunt deschise, pretorul de Buiucani, Vadim Brînzaniuc, le-a pasat, imaginar, în gestiunea pretorului Centru. Delimitare cu care pretorul din Centru nu este de-acord şi susţine că Vadim Brînzaniuc minte.
 
Vadim Brînzaniuc recunoaşte că nu s-a grăbit cu evacuarea chioşcurilor pentru ca nu a vrut să provoace daune agenţilor economici. În plus, evacuarea forţată costă prea mult - patru mii de lei pentru o tonetă.
 
Totuşi, pretorul sectorului Buiucani, în gestiunea căruia se află cele mai multe chioscuri estivale, vine cu un alt termen final – mâine toate tonetele ar urma să fie evacuate forţat. Sezonul estival de comercializare a produselor răcoritoare în gheretele din parcurile şi scuarurile Chişinăului s-a încheiat pe 30 octombrie, zi din care toate cele 40 de chioşcuri trebuiau să dispară.
Similare
RECOMANDĂRI