Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Drama unei familii din Chişinău: Un tată luptă din răsputeri pentru viitorul fetiţei lui de doar câteva luni

Viaţa ne arată deseori că pâmântul poate fugi de sub picioare atunci când ţi-e lumea mai dragă. Drama unei familii din Chişinău poate deveni scenariu de film. Un tată luptă din răsputeri pentru viitorul fetiţei lui de doar câteva luni. Micuţa, diagnosticată cu Sindrom Down, suferă şi de insuficienţă cardiacă. Nenorocirile s-au ţinut lanţ şi, în luna aprilie, mama fetiţei a murit. Micuţa are nevoie de o operaţie care îi va oferi o şansă la viaţă.

De-i frig, de plouă, de bate vântul, pe strada familiei Siminovici este mereu soare. O spune cu optimism Alexandru Siminovici, tată a doi copii, un baiat şi o fată diagnosticată cu Sindrom Down. Mama fetiţei a aflat în ultimele luni de sarcină de anomalia cardiac.

Povestea tragică a familiei nu s-a oprit aici. La doar două luni de la naştere, soţia lui Alexandru a fost diagnosticată cu leucemie. Câteva luni mai târziu a pierdut lupta cu viaţa. Bărbatul a rămas singur într-o intersectie de evenimente tragice. Şi-a ascuns durerea şi a rămas un soldat credincios  familiei sale, pentru care luptă în fiecare zi.

ALEXANDRU SIMINOVICI: „Nu poti sa uiti asa ceva, e foarte greu, am noroc de mama ca ne ajuta. Sotia, in ultimele clipe, a vorbit cu mine... ea intelegea poate ca se duce, poate ca nu... ea stie ca eu mereu am iubit copiii, ce s-ar intampla, nu pot sa-i las”.

În pofida greutăţilor, familia Siminovici a reuşit să adune banii necesari pentru o intervenţie chirugicală încheiată cu succes. Acum, Mia, de doar un an şi trei luni, are nevoie urgentă de o nouă ultima operaţie. Asta i-ar permite să respire mai uşor şi să ducă o viaţă normală. Costul operaţiei este de 20 de mii de euro, sumă care depăşeşte posibilităţile financiare ale familiei.

ALEXANDRU SIMINOVICI: „Sa fim in rand cu toti copiii, ma gandesc ca aceasta operatie va schimba totul la noi, sa mergem la diferite activitati de dezvoltare”.

Alexandru nu a vrut nicând să-şi abandoneze fiica, chiar dacă medicii i-au sugerat să-şi lase copilul la spital. Cu lacrimi în ochi, bărbatul mărturiseşte că Mia este cel mai frumos lucru care i s-a întâmplat în viaţă.

ALEXANDRU SIMINOVICI: „E foarte hazlie, interesanta... nu ne pare rau ca asa a fost sa fie”.

LARISA SIMINOVICI bunica Miei: „Ea abia, abia incepe sa tina jucariile, sa stea pe fundulet, pe picioruse pentru ca facem proceduri cu dansa”.

Alexandru mulţumeşte tuturor celor care l-au susţinut financiar şi speră să reuşească cât mai curând să adune banii necesari pentru o nouă operaţie. Visul lui este de a-şi vedea copiii sănătoşi şi aproape de el.

ALEXANDRU SIMINOVICI: „Sa am puterea sa-i cresc, sa le dau o viata normala care ar trebuie sa o aiba fiecare copil, sa nu-i parasesc si normal. Sa ajunga oamenii care trebuie sa ajunga chair daca nu au mama. Ei sunt sunt viata mea si ei ma tin”.

Cei care doresc să doneze pentru micuţa Lia o pot face accesând platforma paypalcaritate.md sau prin sms la numărul afişat pe ecran.
Similare
RECOMANDĂRI