Două femei racolau copii şi fete de pe teritoriul R. Moldova pentru a le duce în Grecia, unde le exploatau sexual-comercial
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Două femei racolau copii şi fete de pe teritoriul R. Moldova pentru a le duce în Grecia, unde le exploatau sexual-comercial

O femeie a fost reţinută, iar o altă femeie  a fost plasată în arest, pentru infracţiune de trafic de persoane şi trafic de copii în scop de exploatare sexuală comercială, în Grecia.  

Ambele femei sunt cetăţene ale Republicii Moldova şi au fost membre ale unui grup criminal organizat. Femeia reţinută are vârsta de 27 de ani şi este originară din Cahul, iar femeia plasată în arest, are vârsta de 43 de ani şi este originară din raionul Cantemir, iar anterior fusese anunţată în căutare.  
 
Ca urmare a investigaţiilor s-a stabilit că membrii grupului criminal încă din anul 2016 au profitat de poziţia de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-au impus să se prostitueze.
 
Victimele erau racolate de pe teritoriul Republicii Moldova şi ulterior transportate în oraşul Atena, Grecia, unde erau exploatate sexual-comercial în mai multe case de toleranţă  (denumite de către aceştia „magazine”), administrate direct de liderul grupului de origine albaneză.
 
Dacă le va fi dovedită vinovăţia, persoana reţinută şi cea învinuită riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.
 
Amintim că luna trecută procurorii PCCOCS au trimis în judecată primul dosar de învinuire pe acest caz. În prezent, la solicitarea procurorilor, inculpata este deţinută în stare de arest preventiv.
 
Similare
RECOMANDĂRI