Două cazuri de rujeolă au fost confirmate de medicii din Chişinău
Sursa foto:libertatea.ro Vizualizari:

Două cazuri de rujeolă au fost confirmate de medicii din Chişinău

Două cazuri de rujeolă au fost confirmate pe parcursul lunii mai la Chişinău. Un bărbat de 33 de ani s-a infectat la locul de muncă, fiind şofer al unui autocar de pe linia Chişinău - Cluj-Napoca, iar o tânără de 21 de ani s-a îmbolnăvit în timp ce se afla în regiunea Viniţa, Ucraina.

În primul caz, bolnavul de 33 de ani s-a aflat la tratament în Spitalul clinic se boli infecţioase "Toma Ciorbă"  şi nu a transmis boala altor persoane.

În cel de-al doilea caz, tânără a revenit acasă din Ucraina, pe 5 mai cu semne de rujeolă: febră, erupţii cutanate maculo-papuloase şi s-a adresat medicului abia pe 8 mai, fiind internată pe 9 mai. Ea a intrat în contact cu mai multe persoane, pentru că la revenirea din Ucraina a participat la o masă de sărbătoare. Aceste persoane au fost luate sub supraveghere medicală.
 
Situaţia epidemică privind rujeola continuă să rămână nefavorabilă în Ucraina şi România. O morbiditate sporită prin rujeolă se atestă în Franţa, Georgia, Grecia, Italia, Serbia.

Rujeola este o boală extrem de contagioasă cu urmări serioase, care poate fi prevenită doar prin vaccinări. Vaccinarea planică se efectuează la vârstele de 12 luni, 7 şi 15 ani, iar cei care au ratat şansa la vârstele corespunzătoare, pot fi vaccinaţi la adresare în instituţiile de asistenţă medicală primară.
Similare