Doi tineri sunt suspectaţi în patru cazuri de furturi din automobile. Ce pedeapsă riscă aceştia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi tineri sunt suspectaţi în patru cazuri de furturi din automobile. Ce pedeapsă riscă aceştia

Au spart cel puţin 4 automobile parcate prin curţile blocurilor de locuit din sectorul Râşcani al capitalei. Este vorba despre doi indivizi originari din raioanele Făleşti şi Drochia.

Aceştia pătrundeau în automobile  prin deteriorarea geamurilor, de unde au sustras mai multe bunuri şi instrumente destinate lucrărilor de construcţie. Suma totală a pagubei cauzată victimelor, a fost estimată la suma de 15 000 lei.

Cei doi sunt cercetaţi penal, după ce au fost reţinuţi de către ofiţerii de investigaţie a sectorului Râşcani din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Conform informaţiilor acumulate în cadrul investigaţiilor, poliţiştii au constatat că în perioada septembrie- octombrie ale anului curent, aceştia au pătruns în cel puţin 4 automobile.

Indivizii au fost escortaţi la inspectorat pentru audieri. În cadrul acţiunilor procesual penale aceştia şi-au recunoscut vinovăţia, comunicând că bunurile sustrase le-au vândut obţinând un profit.

Suspecţii s-au dovedit a fi anterior cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunilor de furt.

În acest context a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, care prevede amendă de până la 67 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 4 ani.

Totodată ofiţerii de investigaţie întreprind măsuri suplimentare pentru stabilirea complicităţii acestora în cazuri similare comise pe teritoriul mun. Chişinău.

Similare
RECOMANDĂRI