Doi tineri, cercetaţi penal pentru pungăşie
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Doi tineri, cercetaţi penal pentru pungăşie

Doi bărbaţi cu vârstele de 24 ani şi 34 de ani locuitori ai municipiului Chişinău, au fost reţinuţi pe urme fierbinti de către poliţiştii Secţiei combatere infracţiuni în locuri publice şi transport urban din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chisinău, pentru comiterea infracţiunilor de pungăşie.

În primul caz, poliţia a fost sesizată la data de 19 februarie, în timp ce suspectul în vârstă de 34 de ani se afla pe str. M.Varlaam, în mod tainic a sustras din buzunarul scurtei unei doamne în vârstă de 33 de ani, un telefon mobil. Urmare a depistării lipsei telefonului mobil, femeia imediat a sesizat poliţiţia. Prejudiciul cauzat constituie 7 000 lei.

Al doilea caz a vut loc în după amiaza zilei de ieri, 21 februarie, individul în vârstă de 24 de ani în timp ce se deplasa în microbuzul 174, profitând de neatenţia unui bărbat în vârstă de 38 de ani, în mod tainic i-a sustras din geantă telefonul mobil. Astfel prin acţiunile lui a cauzat părţii vătămate un prejudiciu în sumă de 4 000 lei.

În cadrul acţiunilor procesual penale aceştia şi-au recunoscut vina. Totodată este de menţionat că bărbaţii nu sunt la prima abatere fiind judecaţi pentru infracţiuni analogice.

Bărbaţii sunt cercetaţi penal în stare de libertate pentru ,, Pungăşie ”, faptă care conform legislaţiei penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 42 500 lei , muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia recomandă cetăţenilor:

-Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.

-Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei , înainte de a urca în transport.

-Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare.

-Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate.

-Nu uitaţi, majoritatea hoţilor de buzunare sunt permanent îmbrăcaţi elegant, şi pot avea o vârstă diferită.
Similare
RECOMANDĂRI