Doi minori de 4 şi 2 ani din Cahul, blocaţi într-un apartament. Salvatorii au intervenit pentru a-i evacua
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Doi minori de 4 şi 2 ani din Cahul, blocaţi într-un apartament. Salvatorii au intervenit pentru a-i evacua

Angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii Excepţionale din au fost solicitaţi în această după-amiază să intervină la deblocarea unui apartament de pe strada Ştefan cel Mare şi Sfânt din Cahul, pentru a evacua doi minori.

Potrivit primelor informaţii, doi fraţi, un băiat în vârstă de 4 ani, dar şi sora acestuia de doar 2 ani au rămas blocaţi în apartament, după ce mama acestora a ieşit din casă pentru a merge la farmacie, iar la întoarcere a stabilit că copii au încuiat locuinţa cu cheia de rezervă şi nu mai poate intra în interior.

Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 12:21. La faţa locului a intervenit un echipaj de salvatori care a reuşit în mai puţin de 10 minute să deblocheze uşa apartamentului şi să ofere accesul mamei în interior. Din fericire, copiii nu au avut de suferit.

În acest context specialiştii din cadrul IGSU atenţionează oamenii care au în grijă minori să nu-i lase de unii singuri şi să se asigure că aceştia nu au acces la diverse dispozitive şi lacătele uşilor. În caz de situaţii de risc persoanele sunt rugate să alerteze de urgenţă Serviciul 112.   

Similare
RECOMANDĂRI