Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi militari ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova au fost detaşaţi în Mali

Misiune importantă, la câteva mii de kilometri departe de casă. Doi militari ai Armatei Naţionale a Republicii Moldova au fost detaşaţi în Mali. Se vor afla acolo şase luni, timp în care vor instrui reprezentanţi ai structurilor locale de apărare şi securitate în domeniul medicinei militare şi al artileriei. Cei doi ofiţeri au fost selecţionati, pregătiţi şi echipaţi conform cerinţelor Uniunii Europene.

Faceţi cunoştinţă cu cei doi militari basarabeni care au plecat în Africa. Medicul Vadim Ciuhrii are gradul de maior şi a plecat în misiune în calitate de instructor pentru pregătire medico-miliatră.

Iar locotenent-colonelul Eugen Cioran îi va învăţa pe cei din Mali totul despre sistemele de artilerie. Militarii sunt mândri că experianţa pe care au acumulat-o de-a lungul anilor va fi transmisă nu numai ofiţerilor tineri din Republica Moldova ci şi celor de pe alte continente.

Ambii militari sunt în prima lor misiune internaţională. Nu vor fi acasă jumătate de an şi cred ca cel mai greu le va fi să stea departe de familii.

Prezenţa ofiţerilor Republicii Moldova în Mali nu încalcă statutul de neutralitate prevăzut în Constituţia ţării. Misiunea Uniunii Europene de instruire militară şi consiliere pentru forţele de apărare şi securitate din Mali a fost instituită la 17 ianuarie 2013, în baza deciziei Consiliului UE.


 
Similare
RECOMANDĂRI