Doi membri ai Comisiei de doctorat de la Facultatea de Drept a USM au fost reţinuţi
Sursa foto:drept.usm.md Vizualizari:

Doi membri ai Comisiei de doctorat de la Facultatea de Drept a USM au fost reţinuţi

Decanul Facultăţii de drept al USM, Sergiu Brînza şi avocatul Berliba au fost reţinuţi de CNA, într-o cauză penală pornită pe faptul săvârşirii infracţiunilor de corupere pasivă şi activă.

Un doctor habilitat în drept şi conducător de doctorat, care este şi avocat, fiind membru al comisiei de susţinere publică a tezelor de doctorat, instituite în cadrul Universităţii de Stat din Moldova, ar fi oferit decanului Facultăţii de drept a USM, în luna august 2018, în mai multe tranşe, mijloace băneşti ce nu i se cuvin.

Membrul Comisiei de doctorat ar fi acţionat în interesul a doi studenţi doctoranzi, dar şi în interes propriu, deoarece urma să fie evaluat satisfăcător de către Consiliul Ştiinţific, dar şi remunerat pentru desfăşurarea calitativă a activităţii de conducător de doctorat. Decanul facultăţii, în schimbul banilor, urma să faciliteze susţinerea tezelor de doctorat de către cei doi doctoranzi.

Câţiva purtători de informaţie, nişte mijloace tehnice şi mai multe teze de doctorat au fost ridicate de către procurorii şi ofiţerii anticorupţie. Decanul Facultăţii de drept al USM, precum şi coordonatorul de doctorat implicaţi în caz au fost reţinuţi. Aceştia au fost escortaţi la sediul CNA pentru audieri.
Similare
RECOMANDĂRI