Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi deţinuţi de la Penitenciarul nr. 13 din Chişinău, infectaţi cu noul coronavirus şi internaţi în spital

Coronavirusul a ajuns şi în Penitenciarul numărul 13 din Chişinău. Doi deţinuţi au fost testaţi pozitiv şi au fost internaţi în Secţia de Terapie Intensivă a Institutului de Medicină Urgentă.

Potrivit informaţiilor oferite de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, primul deţinut s-ar fi infectat în urma vizitelor la instanţele de judecată şi a întâlnirii cu avocata sa, care a fost şi ea testată pozitiv. Ulterior, deţinutul l-a infectat şi pe colegul său de celulă. Potrivit avocatului Promo-Lex, Vadim Vieru, deţinutul ar fi fost escortat la instanţa de judecată fără să fie echipat coresponzător.  

Oleg Pantea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor nu a fost de găsit pentru a confirma dacă cei doi deţinuţi testaţi pozitiv au intrat în contact şi cu alte persoane. Între timp, ei se află sub tratament la Institutul de Medicină Urgentă din Chişinău.

Ambii pacienţi au fost aduşi sâmbătă, pe 11 iulie şi au fost internaţi în secţia de terapie intensivă. MUSCA La moment, pacienţii sunt conştienţi, respiră de sinestător, prin mască cu oxigen şi au o evoluţie fără agravare, stabilă.

De la începutul pandemiei, peste 20 de angajaţi ai sistemului penitenciar au fost testaţi pozitiv cu coronavirus. Acestea sunt însă primele cazuri în rândul deţinuţilor.
Similare
RECOMANDĂRI