Doi cetăţeni străini sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei. Unul dintre ei ar fi încercat să transporte ilegal o grenadă
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Doi cetăţeni străini sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei. Unul dintre ei ar fi încercat să transporte ilegal o grenadă

Un cetăţean din Uzbekistan şi un cetăţean din Ucraina sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei şi pentru transportare ilegală de muniţii.

Cetăţeanul uzbec, de 24 de ani, a fost reţinut la un kilometru de frontieră cu Ucraina. Tânărul a fost remarcat în timp ce înainta grăbit spre ieşirea din Republica Moldova, ocolind punctul de trecere din apropiere. Cetăţeanul Republicii Uzbekistan, domiciliat în regiunea Djizak, a refuzat să colaboreze cu poliţiştii de frontieră, declarând că este nevinovat.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, bărbatul nu este la prima tentativă de a ajunge în ţara vecină. Anterior, acesta a încercat pe căi legale să traverseze frontiera, însă cele două tentative ale sale au eşuat, deoarece autorităţile ucrainene i-au refuzat intrarea în ţară pentru că nu întrunea condiţiile legale.

Cetăţeanul Ucrainei de 41 de ani a încercat în prima jumătate a zilei de ieri, 16 iulie, să intre în Republica Moldova având în maşină o grenadă de mână F1 - de instruire. Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Palanca a depistat obiectul exploziv în husa de protecţie a uşii şoferului. Automobilul a fost indisponibilizat pe teritoriul punctului de trecere pentru a fi cercetat, iar grenada a fost transmisă autorităţilor competente.

Similare
RECOMANDĂRI