Doi cetăţeni ai Ucrainei au fost surprinşi în timp ce traversau ilegal frontiera de stat a Republicii Moldova
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Doi cetăţeni ai Ucrainei au fost surprinşi în timp ce traversau ilegal frontiera de stat a Republicii Moldova

Depăşirea termenului de şedere pe teritoriul Republicii Moldova şi „rătăcirea” în zona de frontieră în timp ce colecta metale uzate, au fost motivele invocate de doi cetăţeni ucraineni, reţinuţi la sfârşitul săptămânii trecute.

O persoană de gen masculin, care a trecut frontiera de stat pe direcţia de intrare în Republica Moldova, a fost observată, pe 18 mai, la doar 50 de metri de punctul de trecere „Larga-Kelmenţî”. Bărbatul nu deţine niciun document, dar din spusele sale este cetăţean ucrainean, fapt confirmat de către poliţiştii de frontieră din Ucraina. Cetăţeanul susţine că nu avea intenţia să încalce frontiera de stat, ci îşi dorea doar să caute şi să colecteze metale uzate.

Un alt cetăţean ucrainean de 51 de ani a fost reţinut ieri, în jurul orei 01:00, în apropiere de punctul de trecere Criva-Mamaliga. Bărbatul a traversat ilegal frontiera. Acesta a declarat că depăşise termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova şi după refuzul de intrare în Republica Moldova a încercat să ocolească acest punct de trecere.

În ambele cazuri, cetăţenii ucraineni sunt cercetaţi pentru trecerea ilegală a frontierei de stat, care potrivit legislaţiei în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de până la 37500 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la doi ani, se menţionează într-un comunicat de presă emis de Poliţia de Frontieră.

Similare
RECOMANDĂRI