Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova au sustras prin înşelăciune un milion de lei de pe carduri bancare

Poliţia a reţinut doi cetăţeni ai Republicii Moldova care au sustras prin înşelăciune un milion de lei de pe carduri bancare. E vorba de doi bărbaţi de 25 şi 35 de ani care riscă acum până la 15 ani de închisoare.

Potrivit poliţiei, suspecţii îşi găseau victimele prin aplicaţia "viber". Se prezentau drept angajaţi ai unor bănci şi obţineau de la cetăţeni date despre cardurile lor bancare. Bănuiţii motivau că au nevoie de aceste date pentru a preveni anumite fraude. Apoi, transferau banii pe propriile conturi sau îi converteau în cryptomonede. Suma banilor sustraşi pe această cale se ridică la un milion de lei.

„- De câte ori ai scos bani? -De multe ori, de vreo 30 de ori.
-Cu banii ce făceai?
-Îi trimiteam prin taxi sau unei doamne”.  

Potrivit oamenilor legii, capii acestei scheme infracţionale se află în închisoare. În penitenciarele în care sunt deţinuţi aceştia au fost făcute percheziţii şi găsite telefoane mobile, înscrisuri de ciornă, dar şi carduri bancare.

Suspecţii au fost plasaţi în arest pentru 30 de zile. Unul dintre ei a fost eliberat recent din Penitenciarul numărul 4 din Cricova. Între bănuiţi e şi o femeie cercetată în stare de libertate. Pentru a nu cădea în plasa escrocilor, poliţia îndeamnă cetăţenii să nu ofere datele bancare persoanelor străine şi în cazuri suspecte să ceară ajutorul oamenilor legii.
Similare
RECOMANDĂRI