Doi bărbaţi riscă dosare penale după ce au agresat un carabinier ce asigura paza Consulatului României din oraşul Cahul
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi bărbaţi riscă dosare penale după ce au agresat un carabinier ce asigura paza Consulatului României din oraşul Cahul

Doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru agresarea unui carabinier aflat în misiune, executa serviciul la paza şi protecţia sediului Consulatului României din oraşul Cahul. Incidentul a avut loc azi-noapte, după ora 12:00.

Militarul a atenţionat un şofer care parca automobilul neregulamentar lângă obiectivul diplomatic. La un moment dat, din direcţie necunoscută, au apărut două persoane civile, vizibil în stare de ebrietate, care aveau un comportament agresiv şi se apropiau de militar, folosind cuvinte necenzurate.

La somaţiile carabinierului de a păstra distanţa şi de a înceta acţiunile ilegale, aceştia nu s-au conformat, reacţionând violent, iar unul dintre ei l-a atacat fizic, încercând să-l deposedeze de mijloacele speciale.

Militarul a recţionat prompt, agresorul fiind reţinut, iar complicele lui a fugit într-o direcţie necunoscută. A fost solicitat ajutor prin intermediul serviciului 112. Echipajele de poliţie a din Cahul au intervenit şi au reţinut la scurt timp şi al doilea agresor.

Persoanele au fot conduse la IP Cahul pentru documentare. Identificaţi, bărbaţii s-au dovedit a fi originari din or. Cahul ambii în vârstă de 26 şi respectiv 33 ani.

Agresorii vor fi cercetaţi pentru huliganism, Art. 287/2 CP al RM, ce prevede amendă în mărime de la 750 u.c la 1350 sau inchisoare de până la 5 ani.

Similare
RECOMANDĂRI