Doi bărbaţi, reţinuţi pentru spălare de bani şi contrabandă. Riscă până la 10 ani de închisoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi bărbaţi, reţinuţi pentru spălare de bani şi contrabandă. Riscă până la 10 ani de închisoare

Oamenii legii au efectuat percheziţii la Bălţi şi Edineţ, la persoane care gestionează companii delicvente. Astfel, oamenii legii  au reţinut  doi  bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 47 şi 50 de ani, fiind bănuiţi de comiterea infracţiunilor de spălare a banilor şi contrabandă, manifestată prin exportul produselor agricole în baza documentelor frauduloase, faptă comisă în cadrul unui grup criminal organizat.

În fapt, infracţiunea constă în activitatea de fondare a firmelor cu activitate de scurtă durată, pe parcursul anilor 2018-2019, prin intermediul cărora se efectua transferuri de bani, iar în scopul argumentării încasării banilor de pe conturile bancare, bănuiţii prezentau la instituţiile bancare acte de achiziţie falsificate, care fraudulos indicau procurarea de la persoane fizice a produselor cerealiere.
  
În perioada de referinţă, bănuiţii au lichefiat bani în sumă de circa  10 milioane de lei, care erau transmişi organizatorilor schemei infracţionale.
  
Dacă vor fi găsiţi vinovaţi pentru fapta de spălare de bani, bănuiţii riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 5 la 10 ani, cu amendă, aplicată persoanei juridice, în mărime de la 650.000 la 800 000 lei sau cu lichidarea firmei.
  
În cazul infracţiunii de contrabandă, aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar firma se pedepseşte, potrivit legii, cu amendă în mărime de la 300.000 la 550.000 lei, cu privarea de dreptul de a exercita o anumită activitate sau cu lichidarea firmei.
Similare
RECOMANDĂRI