Doi bărbaţi din Văratic pescuiau ilegal pe malul Lacului de acumulare Costeşti - Stânca
Sursa foto:border.gov.md Vizualizari:

Doi bărbaţi din Văratic pescuiau ilegal pe malul Lacului de acumulare Costeşti - Stânca

Poliţiştii de frontieră documentează doi cetăţeni care se aflau la pescuit pe malul Lacului de acumulare Costeşti - Stânca ignorând regulile de aflare în zona de frontieră, precum şi faptul că este perioada de prohibiţie. Incidentul a fost înregistrat în această dimineaţă, fiind întocmite procese verbale de constatare a faptei contravenţionale.

Patrula Poliţiei de Frontieră a observat pe apa lacului o barcă gonflabilă în care se aflau doi bărbaţi. Aceştea au fost solicitaţi să se apropie de mal pentru a-şi justifica prezenţa în zonă.

Bărbaţii erau echipaţi cu tot ce este nevoie pentru pescuit, mai mult, deţineau trei plase din monofilament cu lungimea totală de 200 metri în care era prins peşte.

Audiaţi, locuitorii satului Văratic în vârstă de 21 şi 39 de ani au afirmat că se aflau acolo în interes personal, asumându-şi răspunderea pentru neglijenţa comisă.

Uneltele au fost ridicate şi plasate în camera de păstrare a corpurilor delicte la SPF Cuconeştii Noi. Poliţiştii de frontieră au întocmit proces contravenţional pe art. 332 al. (1) prin care cei vizaţi vor achita o amendă de 600 de lei, pentru aflarea fără permis în zona de frontieră, iar pentru pescuit ilicit aceştea riscă o altă amendă conform art. 114 al. (1) al CC al RM.

Similare
RECOMANDĂRI