Doi bărbaţi din Chişinău, reţinuţi pentru furt din locuinţe
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Doi bărbaţi din Chişinău, reţinuţi pentru furt din locuinţe

Doi bărbaţi cu vârstele de 26 ani şi respectiv 36 de ani,  locuitori a capitalei au fost reţinuţi pentru 72 de ore în Izolatorul Direcţiei de Poliţie mun. Chişinău, pentru comiterea unui furt din locuinţă.

Dispeceratul Inspectoratului de Poliţie Centru a fost alertat de către proprietara apartamentului în vârstă de 34 de ani, comunicâd că din locuinţă i-au fost sustrase mai multe bunuri materiale. La faţa locului imediat s-a deplasat grupa operativă pentru stabilirea tuturor circumstanţelor. La locul faptei femeia a comunicat poliţiştilor că a lipsit  pentru scurt timp de acasă iar când s-a întors a depistat lipsa bunurilor materiale şi a mijloacelor finaciare. Indivizii au sustras 3 900 lei,  două laptopuri de model ,,HP”, parfumuri, două lănţişoare din aur cu pandativ, cauzând proprietarei un prejudiciu în sumă de 24 900 lei. În urma cercetării la faţa locului forţele de ordine au stabilit că suspecţii prin acces liber au pătruns pe acoperişul blocului de locuit de pe str. N. Testimiţeanu, ulterior au coborât la balconul apartamentului şi prin deteriorarea geamului din termopan al uşii au pătruns în locuinţă.

În urma măsurilor speciale de investigaţii întreprinse de ofiţerii de investigaţie a inspectoratului Centru, indivizii au fost reţinuţi şi escortaţi la inspectorat pentru audieri. În cadrul acţiunilor procesual penale suspecţii şi-au recunoscut vinovăţia comunicând că au comis infracţiunea din lipsă de bani. O parte din bunurile sustrase le-au vândut, iar o parte din bunuri au fost depistate de forţele de ordine la indivizi acasă.

Este de menţionat că bărbaţii nu sunt la prima abatere, anterior fiind judecaţi pentru infracţiuni similare.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală pentru furt, infracţiune care conform legislaţiei penale în vigoare se pedepseşte cu amendă în mărime de la 32 500 lei la 67 500 lei muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 ore la 240 ore sau cu închisoare de până la 4 ani.

Similare
RECOMANDĂRI