Discuţii despre siguranţa pe Internet cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Discuţii despre siguranţa pe Internet cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei

Un grup de voluntari de la Centrul Internaţional ”La Strada” a discutat cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei despre cazurile de abuz online din Republica Moldova. Întâlnirea a avut loc în contextul Zilei Siguranţei pe Internet.

Discuţiile au vizat cele mai răsunătoare cazuri de abuz asupra copiilor pe Internet: infracţiuni cu caracter sexual, şantaj, escrocherii. Atât vizitatorii, cât şi reprezentanţii IGP au menţionat că domeniul este unul sensibil şi foarte important. Zilnic, două treimi dintre copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani accesează zilnic Internetul, iar prevenirea prin informare şi educare trebuie să aibă întâietate în eforturile în domeniu.

Tinerii le-au înmânat factorilor de decizie câte un set de materiale informaţionale care conţin sfaturi practice şi reguli ”de aur” în utilizarea inteligentă a Internetului şi mai ales a reţelelor sociale.

Voluntarii care au vizitat MAI sunt a 11-a generaţie de voluntari în cadrul Programului “De la Egal la Egal” al Centrului Internaţional “La Strada”. Orice abuz poate fi raportat pe www.siguronline.md.
Similare
RECOMANDĂRI