Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Directorul Cimitirului Sfântul Lazăr din Chisinău a fost repus în funcţie după ce fusese reţinut pentru fapte de corupţie

Pavel Eni, directorul Cimitirului Sfântul Lazăr, din Chisinău, a fost repus în funcţie după ce, în urma cu 6 luni, a fost reţinut pentru fapte de corupţie. Anchetatorii spun că sunt suspiciuni că, la cimitir, se făceau afaceri ilegale cu locuri de veci.

Reprezentanţii Centrului Naţional Anticorupţie au precizat că repunerea în funcţie a lui Pavel Eni s-a făcut cu puţin timp înainte ca dosarul penal să fie trimis în judecată.

„Dosarul care vizează schema de corupţie de la Cimitirul Sf Lazăr este deja pe final. Ofiţerii CNA au transmis cu propunere de judecată  către procurorii anticorupţie care acum muncesc în această direcţie. Sunt peste 40 de persoane învinuite. Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale a aplicat şi sechestre în aceste dosare în valoare de peste 2 milioane de lei”, a spus ANGELA STARINSCHI, purtător de cuvânt CNA.

Persoanele vizate în dosar sunt bănuite că ar fi pretins sute de mii de lei pentru a vinde sau pentru a rezerva locuri de veci la cimitirul Sf. Lazăr.

Pavel Eni a fost reţinut de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie pe 1 septembrie 2020. Împreuna cu el au fost reţinuţi adjunctul, contabilul şi un maistru din cadrul administraţiei Cimitirului. Anchetatorii CNA au precizat că reţinerile s-au făcut în peste 130 de cauze penale, pentru fapte de corupţie, trafic de influenţă şi escrocherie. În total, au fost reţinute 6 persoane.
 
Similare
RECOMANDĂRI