Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Directorul Agenţiei Moldsilva, Dumitru Cojocaru, riscă să-şi piardă funcţia

Bănuit de conflict de interese, directorul Agenţiei Moldsilva, Dumitru Cojocaru riscă să-şi piardă funcţia. Autoritatea Naţională de Integritate a constatat că Dumitru Cojocaru s-a desemnat preşedinte în trei consilii de administrare ale unor întreprinderi de stat de la care a primit ilegal salarii.

Autoritatea Naţională de Integritate a depistat în urma unor controale, că acum un an, directorul Agenţiei Moldsilva, a semnat ordine prin care a devenit preşedinte al Consiliilor de administrare la trei întreprinderi de stat din domeniul silviculturii, de la Edineţ, Orhei şi Străşeni. Ulterior, a semnat un ordin de acordare a unor indemnizaţii lunare în mărime de 3000 de lei pentru fiecare membru din aceste consilii. Între beneficiarii acestor indemnizaţii a fost şi Dumitru Cojocaru, care a încasat aproape 66 de mii de lei, înainte de a semna un alt document prin care a renunţat la calitatea de preşedinte în cele trei consilii de administrare. Doar că a anulat şi actele pe care le-a semnat în urmă cu un an.

Contactat de TVR Moldova, Dumitru Cojocaru nu a răspuns la telefon pentru a comenta situaţia. Potrivit legislaţiei, directorul Moldsilva trebuia să informeze organul ierarhic superior şi să aştepte o soluţie cu privire la conflictele de interese reale în care se afla. Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, Cojocaru riscă să fie demis, fără dreptul de a mai ocupa o funcţie publică timp de 3 ani. Totodată, inspectorul de integritate va include numele acestuia în Registrul interdicţiilor.
Similare
RECOMANDĂRI