Din 1 aprilie, pe teritoriul Republicii Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale
Vizualizari:

Din 1 aprilie, pe teritoriul Republicii Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale

De astăzi, 1 aprilie curent şi pe parcursul a 75 de zile consecutive, pe teritoriul Republicii Moldova este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale.

Patrulele Poliţiei de Frontieră îşi vor ajusta misiunile de protejare a resurselor piscicole în ecosistemele acvatice naturale, aflate atât la frontiera de stat, cât şi în zona de frontieră, prin utilizarea frecventă/intensă a ambarcaţiunilor, tehnicii de serviciu, mijloacelor speciale şi echipamentul din dotare, respectând strict totodată, măsurile de protecţie individuală, impuse de riscurile provocate de noul coronavirus COVID-19.

Conform ordinului emis de Agenţia de Mediu, sunt precizate perioadele şi zonele de prohibiţie a pescuitului în obiectivele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova pentru anul 2020. În timpul prohibiţiei se interzice pescuitul şi aflarea în obiectivul acvatic sau în preajma lui cu unelte de pescuit. În cazul constatării încălcării prevederilor din acest ordin, poliţiştii de frontieră vor acţiona în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare.

Pe perioada stării de urgenţă a fost sistat procesul de eliberare a permiselor de acces în zona de frontieră şi a autorizaţiilor de activitate în unele sectoare ale frontierei, excepţii sunt doar pentru activităţile ce nu suportă amânare. Suplimentar, este limitat accesul persoanelor şi desfăşurarea unor activităţi în zona de frontieră, în limitele fâşiei de protecţie a frontierei de stat. Toate persoanele care vor fi depistate în limitele zonei menţionate, urmează a fi identificate sub aspect de subiect al regimului de autoizolare, iar în cazul constatării acestor încălcări persoanele în cauză devin pasibile de răspundere contravenţională.

Similare
RECOMANDĂRI