Deţinătorii de patente îşi pot ridica ajutorul de şomaj unic până la 30 noiembrie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Deţinătorii de patente îşi pot ridica ajutorul de şomaj unic până la 30 noiembrie

Deţinătorii de patente îşi pot ridica ajutorul de şomaj unic de la oficiile poştale până la 30 noiembrie 2020. În acest sens, CNAS a transferat 4,1 milioane lei pentru ajutorul de şomaj unic pentru titularii de patentă de întreprinzător. Sursa de finanţare a ajutorului este bugetul de stat.

CNAS atenţionează beneficiarii de această prestaţie că recent a fost prelungit termenul de plată a ajutorului de şomaj unic până la 30 noiembrie 2020.

Este vorba despre titularii care deţin patente valabile şi persoanele fizice subiecţi ai impunerii conform cap. 102 şi 103 din Titlul II al Codului fiscal nr. 1163/1997 care desfăşoară activităţi în domeniul comerţului sau prestării de servicii în pieţele şi centrele comerciale, care şi-au sistat activitatea în perioada 16 mai - 30 iunie, anul curent, în conformitate cu hotărârile Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică. Ei au fost selectaţi conform sistemului informaţional al Serviciului Fiscal de Stat cu condiţia că în luna aprilie 2020 nu au obţinut venit asigurat.

De asemenea, deţinătorii de ajutor de şomaj îşi pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată prin card bancar sau la oficiul poştal. În acest sens, Casa Naţională de Asigurări Sociale anunţă că a transferat 8,5 milioane lei din bugetul asigurărilor sociale de stat pentru şomerii asiguraţi.

Similare
RECOMANDĂRI