Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Demolare cu scandal a unui spaţiu comercial de pe bulevardul Ştefan cel Mare

Demolare cu scandal în centrul Chişinăul. Angajaţii Primăriei au demolat un spaţiu comercial construit într-o fostă staţie de aşteptare a mijloacelor de transport public. Autorităţile susţin că expirase de doi ani contractul de închiriere. De cealaltă parte, administratorul spune că a cumpărat spaţiul comercial în 2017, iar avizul de evacuare de la Primărie a ajuns doar pe adresa fostului proprietar. Acum vrea să dea în judecată Primăria.

Spaţiul comercial amenajat intr-o fostă stație de așteptare de pe bulevardul Ştefan cel Mare cuprindea patru magazine. Azi noapte, a fost făcut una cu pământul.

Primarul general Ion Ceban a scris pe pagina sa socială că, şi după doi ani de la emiterea unei hotărârii judecătorești care prevedea eliberarea spațiului, cele patru magazine funcţionau în continuare. Avocatul proprietarului susţine însă că s-a făcut o nedreptare. Decizia instanţei a fost comunicată doar fostului proprietar şi nu celui actual, care a cumpărat toneta în 2017.

VADIM CEBANU, avocat: Executorul judecătoresc avea actele de a evacua pe fost proprietara. Dumnealui a costantat că domna nu mai este propietară şi a încheiat procedura de executare, reprezentaţii primării au fost informaţi că noul propietar este domnul Cuzneov nu a fost atras în proces nici la o etapă, nu cunoaşte nimic despre litigiu primăriei cu acest imobil.

Avocatul susţine că ieri a trimis o cerere pentru reînoirea contractului dar seara a început demolarea. Proprietarul ar fi vrut să recupereze structura metalică a clădirii, care ar valora aproape 100 de mii de lei.

VADIM CEBANU, avocat: Reprezentaţii primăriei au abuzat de poziţia, lor, verbal spuneau că trebuie să raporteaze primarului că până dimineaţa gherata va fi evacuată. Dacă ar fi încălcări anterior nu cunoaştem deoare dumnealuiu nu a avut tangenţă cu aceste tranzacţie.

Vicepretorul sectorului Centru ne-a comunicat că a executat decizia Judecătoriei. Informarea noului proprietar era obligaţia executorului judecătoresc.

DMITRI MITIOGLO, vicepretor, Sectorul Centru: Au ştiut ei probabil, dar acum aşa zic.

Începând de azi, Primăria Chişinău scoate la licitaţie dreptul de a închiria spaţii pentru amplasarea tonetelor comerciale, pe o perioadă de 5 ani. Sunt 15 locaţii disponibile.
 
Similare
RECOMANDĂRI