Demnitari de la procuratură şi guvern vor da explicaţii pe marginea licitaţiilor trucate pentru livrări de alimente
Sursa foto:EA.md Vizualizari:

Demnitari de la procuratură şi guvern vor da explicaţii pe marginea licitaţiilor trucate pentru livrări de alimente

Reprezentanţii Guvernului şi ai Procuraturii Generale vor fi audiaţi săptămâna viitoare în plenul Parlamentului cu privire la alimentaţia copiilor în şcoli şi grădiniţe.

Organizarea audierilor a fost propusă vineri, 10 noiembrie, de către deputatul PSRM Radu Mudreac, care a fost şi preşedintele comisiei speciale create ca urmare a licitaţiilor trucate şi a cazurilor de intoxicaţie înregistrate la sfârşitul anului trecut. Potrivit parlamentarului, cele două instituţii urmează să prezinte informaţia cu privire acţiunile întreprinse, în condiţiile în care continuă să fie semnalate nereguli pe acest segment.

Fracţiunea PSRM a insistat ca audierile să fie organizate astăzi, 10 noiembrie, însă cu majoritate de voturi deputaţii au decis ca audierile să aibă loc săptămâna viitoare, astfel încât reprezentaţii Guvernului şi ai Procuraturii să reuşească să se pregătească.

Comisia parlamentară specială a fost creată după ce, la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, 16 persoane, dintre care nouă funcţionari publici din cadrul direcţiilor de educaţie, au fost reţinute de către ofiţerii anticorupţie sub bănuiala de trucare a licitaţiilor la procurarea produselor alimentare pentru şcolile şi grădiniţele din Chişinău.

Atunci s-a constatat că agenţii economici livrau produse de o calitate inferioară celei contractate, potrivit IPN.

Similare