Declaraţie: Egalitatea dintre femei şi bărbaţi este una din valorile fundamentale ale UE
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Declaraţie: Egalitatea dintre femei şi bărbaţi este una din valorile fundamentale ale UE

Egalitatea dintre femei şi bărbaţi este una dintre valorile fundamentale ale UE consacrate în tratatele noastre. Uniunea este un pionier în combaterea discriminării pe criterii de gen şi putem fi mândri de progresele realizate.

Europa este unul dintre locurile cele mai sigure şi egale pentru femei din lume, se spune într-o declaraţie emisă de UE şi citată de IPN.

În declaraţia făcută cu ocazia Zilei Internaţionale a Femeilor se spune că drumul spre egalitate deplină în practică este încă lung. Femeile şi fetele se mai confruntă cu hărţuire, abuz şi violenţă. Femeile sunt încă prea des împiedicate să spargă tavanul de sticlă, primind salarii mai mici şi mai puţine oportunităţi de carieră şi de dezvoltare a afacerilor.

„Vrem ca fetele şi femeile să beneficieze de egalitate în toate aspectele vieţii: acces la educaţie, remunerare egală pentru muncă egală, acces la poziţii de top în companii şi politică şi protecţie împotriva violenţei”, se spune în declaraţie.

Ziua Internaţională a Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a comemora realizările sociale, politicile şi condiţiile economice ale femeilor, cât şi discriminarea şi violenţa care îşi fac încă simţită prezenţa în multe părţi ale lumii. Ziua Internaţională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluţie a Adunării Generale a ONU. Ziua femeilor a fost sărbătorită pentru prima dată la 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, grevă care avusese loc în 1908.
Similare
RECOMANDĂRI