Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De trei decenii, Anatol Neagu colecţionează cărţi poştale vechi

Pentru unii, cărţile poştale înseamnă doar o modalitate de a transmite un mesaj. Nu şi pentru colecţionarul Anatol Neagu, care le consideră o sursă nesecată de istorie şi inspiraţie. Colegii noştri de la Matinalii i-au admirat îndeaproape colecţia unică de cărti postale vechi.

Anatol Neagu are o pasiune aparte pentru cărţile poştale. Le-a adunat ani la rând iar în prezent a ajuns să deţină o colecţie impresionantă.

Chiar dacă, de-a lungul timpului, a fost pasionat şi de alte obiecte vechi, cum ar fi bancnote, monede sau timbre, totuşi cel mai mult l-au atras cărţile poştale.

Colecţia sa este una de-a dreptul impresionantă, iar Anatol Neagu spune că se simte onorat să deţină exemplare vechi de sute de ani, unele dintre ele fiind brodate manual.

În prezent, tehnologiile facilitează producerea oricărui obiect, dar acest fapt scade din unicitate, este de parere colecţionarul. 

Cele aproape 3.000 de ilustrate aflate în posesia bărbatului se bucură de un tratament special. Fiecare carte poştală este păstrată cu mare grijă, fiind purtătoare de istorie. 
Similare
RECOMANDĂRI