SOCIAL

De la începutul acestui an au fost înregistrate peste 30 de alerte cu bombă false. Ce riscă făptaşii

post-img

De la începutul anului curent, oamenii legii au documentat peste 30 de alerte cu bombă, care s-au dovedit a fi false. În 17 cazuri făptaşii au fost identificaţi, iar unii dintre ei au fost deja traşi la răspundere. Informaţiile au fost prezentate de către Inspectoratul General al Poliţiei într-o conferinţă de presă, transmite IPN.

Şeful IGP, Iurie Podarilov, a declarat că în ultimul caz, când a fost anunţată alerta cu bombă de la un centru comercial din Chişinău, a fost iniţiat un proces penal. Se întreprind acţiuni de investigaţie pentru a identifica autorul.

Potrivit responsabilului, fiecare caz de intervenţie presupune cheltuieli de bani publici, iar acestea cresc odată cu suprafaţa sediului pretins a fi minat. Cheltuielile sunt mai mari dacă vine vorba despre mai multe adrese, aşa cum a fost atunci când s-a anunţat că sunt minate toate centrele comerciale şi toate gările.

Pentru comunicarea mincinoasă cu bună ştiinţă despre actul de terorism, legislaţia prevede amendă de până la 42 500 de lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la doi ani.