Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De Dragobete, localnicii din satul Rubleniţa s-au reunit la o şezătoare

În satul Rubleniţa din raionul Soroca s-a sărbătorit Dragobetele exact cum o făceau străbunii noştri. Câteva generaţii de localnici s-au reunit la o şezătoare aşa cum doar în cărţile de istorie mai pot fi văzute. Cei prezenţi au cântat, au dansat şi au spus glume.

Îmbrăcaţi în costume tradiţionale, bine dispuşi şi cu o mulţime de activităţi planificate: aşa s-au reunit locuitorii satului la şezătoarea de Dragobete. Atmosfera a fost una de-a dreptul fermecătoare: cei prezenţi au dansat şi-au spus glume şi au cântat.

Fiecare a avut o mică activitate. Unii au brodat, alţii au împletit sau au dezghiocat porumbul. Participanţii îşi amintesc cu nostalgie de vremurile când în sat şezătorile se organizau sistematic.
 
Şezătoarea de Dragobete de pe vremuri era una cu totul specială. Tradiţia spune că nimic nu poate rupe jurământul dragostei făcut de Dragobete.
 
La Rubleniţa şezătorile se făceau de obicei toamna târziu, odată cu încheierea lucrărilor agricole şi pînă la reînceperea acestora, în primăvară.
Similare
RECOMANDĂRI