De Bobotează pe stil vechi, salvatorii monitorizează situaţia din preajma râurilor şi lacurilor
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

De Bobotează pe stil vechi, salvatorii monitorizează situaţia din preajma râurilor şi lacurilor

Astăzi creştinii ortodocşi sărbătoresc Boboteaza pe stil vechi. În acest context, angajaţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă sunt la datorie în mai mai multe raioanele ţării.

IGSU va asigura securitatea cetăţenilor care după sfinţirea apelor au hotărât să se scufunde. Salvatorii s-au deplasat pe malurile bazinelor acvatice din raioanele Dubăsari, Bălţi şi Cahul.

Pe parcursul zilei mai multe echipaje de salvatori şi paramedici SMURD vor monitoriza situaţia în preajma râurilor şi lacurilor pentru ca cei care au intrat în apă să fie protejaţi, iar în situaţii de risc să le poată acorda ajutor calificat.

Potrivit IGSU, scăldatul de Bobotează se va face doar în locurile special amenajate cu această ocazie. Intrarea în apa rece se va face în grupuri mici, pentru a evita deteriorarea gheţii, dar şi a cazurilor de prăbuşire.

Potrivit specialiştilor, stratul de gheaţă devine un pericol  în special când temperatura aerului oscilează între valori de minus şi plus, iar grosimea stratului nu depăşeşte 8-10 cm. Oamenii sunt îndemnaţi să fie foarte prudenţi şi să intre sub apă, doar dacă au o condiţie fizică pregătită. Mai mult, este strict interzis accesul minorilor fără supravegherea părinţilor. În situaţii de urgenţă cetăţenii sunt rugaţi să apeleze Serviciul 112.
Similare
RECOMANDĂRI