Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

De 8 martie, asociaţia „Baştina Nimoreni” a organizat un concert pentru femei

Cadourile scumpe şi surprizele la restaurant au fost înlocuite cu urări de sănătate, dar spuse din suflet. De asta au parte femeile care locuiesc la sate. Pe 8 martie, în ziua în care bărbaţii îşi mărturisesc dragostea faţă de ele, femeile spun că nu îşi doresc decât să trăiască într-o familie fericită, să fie sănătoase şi să aibă ce pune pe masă.

A fost dublă sărbătoare astăzi pentru Eudochia Eremia, din satul Nimoreni, raionul Anenii Noi. A sărbătorit nu doar ziua femeii, ci şi ziua de naştere. Cum se spune in popor, este la cea de-a 93-a primăvară a vieţii, fiind cea mai bătrână femeie din sat.
 
A adus pe lume patru copii, este bunica a opt nepoţi, ba chiar e şi străbunică. Profesia i-a fost soţie, mamă şi gospodină. Nu le-ar fi reuşit pe toate dacă nu avea răbdare, spune femeia.

Greutăţile vieţii nu au fost niciodată obstacole de netrecut. Dragostea şi răbdarea de mamă şi soţie i-au păstrat familia unită, spune Maria, care are 62 de ani.

 De femeile din sat nu au uitat astăzi nici autorităţile locale.
 
A fost mare sărbătoare azi în sat, chiar dacă nu a fost zi de duminică. S-a cântat şi s-a dansat, iar femeile au primit flori. Concertul a fost organizat de Asociaţia „Baştina Nimoreni”.
Similare
RECOMANDĂRI