Curtea de Apel a respins arestul judecătorului surprins în flagrant cu mită
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Curtea de Apel a respins arestul judecătorului surprins în flagrant cu mită

Curtea de Apel Chişinău a respins contestaţia Procuraturii Anticorupţie prin care s-a insistat ca judecătorul de la Judecătoria Chişinău, prins în flagrant cu mită, să fie cercetat în arest preventiv, potrivit unui comunicat de presă al PG.

Prin urmare, conducătorul agentului economic care i-a oferit judecătorului mită - va sta în arest la domiciliu timp de o lună, iar magistratul care a luat mită va rămâne în libertate.


Magistratul a fost reţinut în flagrant, acum două săptămâni, într-un dosar pornit de Procurorul General, în baza unor informaţii, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alţi colegi de-ai săi să adopte o soluţie favorabilă într-un litigiu civil.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acţiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reţinut şi învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma iniţial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupţie magistratul a fost suspendat provizoriu din funcţie până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Urmărirea penală continuă, iar procuratura va reveni cu detalii suplimentar.
Similare
RECOMANDĂRI