Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cum reducem riscul de infecţie cu coronavirus. Măsuri speciale în aeroporturi şi spitale

Autorităţile din România sunt în alertă din cauza virusului din China. În afara măsurilor speciale impuse în aeroporturi şi spitale, reprezentanţii serviciului de Ambulanţă oferă sfaturi inclusiv pe reţelele de socializare despre cum să prevenim infectarea cu virusul mortal. Iar regulile sunt extrem de simple şi la îndemâna oricui.

O regulă simpla ne poate feri de infecţia cu virusul periculos din China: spălatul pe mâini cu apă şi săpun sau cu o soluţie pe bază de alcool. Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă ne dau şi alte sfaturi: să evităm contactul direct cu persoanele bolnave de răceală sau gripă, să gătim bine carnea şi ouăle şi să evităm contactul neprotejat cu animalele vii, sălbatice şi domestice.

În România şi nici în Republica Moldova nu a fost confirmat încă niciun caz de infectare cu virusul din China. Printre simptomele specifice provocate de acest tip de virus sunt febra, tusea, dificultăţile respiratorii. În cazurile grave se poate ajunge la pneumonie, insuficienţă respiratorie, şi chiar deces.

Institutul Matei Balş din Capitală este singurul din ţară care are o secţie specială de izolare, pregătită să preia pacienţi infectaţi cu coronavirus. Sunt însă şi unităţi pregătite să intervină în Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Cluj.

Ministerul român de Externe avertizează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în regiunile administrative speciale Hong Kong şi Macao, că autorităţile locale au activat planurile de pregătire şi răspuns pentru boli infecţioase. În Hong Kong s-a activat nivelul de alertă 'Urgenţă', nivelul 3 din 3.

Similare
RECOMANDĂRI