Culturi agricole distruse, acoperişuri smulse şi copaci doborâţi din cauza ploilor torenţiale
Sursa foto:dse.md Vizualizari:

Culturi agricole distruse, acoperişuri smulse şi copaci doborâţi din cauza ploilor torenţiale

Ploile şi furtuna au făcut ravagii în mai multe localităţi din Republica Moldova. Copaci doborâţi, hectare întregi cu culturi agricole şi livezi distruse, acoperişuri smulse în urma ploilor torenţiale înregistrate pe 8 şi 9 august 2019

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, din cauza vântului mai mulţi copaci au fost puşi la pământ în Anenii Noi, Cimişlia, Străşeni şi Edineţ. Salvatorii au intervenit pentru a defrişa arborii căzuţi. În oraşul Cimişlia un copac uscat a fost doborât de vânt şi risca să cadă peste un pilon electric.

Conform datelor înregistrate de Comisiile pentru Situaţii Excepţionale teritoriale, 23 de hectare de livezi de măr şi 48 hectare de porumb din satul Sturzovca, raionul Glodeni, dar şi 3,5 hectare de livezi din preajma oraşului Edineţ au fost distruse de ploile care au avut loc pe data de 8 august.

Din cauza ploilor torenţiale însoţite de vânt puternic şi grindină, în raionul Edineţ au fost avariate acoperişurile a două case de locuit din satul Buzdugeni, dar şi acoperişul unui bloc locativ din municipiul Edineţ. Şi în satul  Burlăneşti, acoperişurile mai multor depozite de cereale au fost distruse.

Comisiile pentru Situaţii Excepţionale raionale continuă să lucreze în nordul ţării pentru estimarea prejudiciilor materiale.

Similare
RECOMANDĂRI