Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cu sprijinul Uniunii Europene, în raionul Căuşeni a fost construit un nou Centru al Medicilor de Familie

Locuitorii satului Hagimus, raionul Căuşeni, beneficiază acum de servicii medicale de calitate. Asta pentru că acolo a fost construit un nou Centru al Medicilor de Familie, cu sprijinul Uniunii Europene. Instituţia dispune de aparate noi de laborator şi saloane pentru spitalizare. Şi localnicii din Bender, Gîsca, Mereneşti şi Chiţcani pot cere ajutorul unui medic din noul centru.

Vechiul sediu al medicilor de familie era într-o stare jalnică. Tencuiala cădea de pe pereţi, era mucegai din cauza umezelii, prin geamuri sufla vântul, iar cele mai multe aparate medicale erau defectate.
 
Noul centru al medicilor de familie este dotat cu echipament medical modern. Clădirea dispune şi de încălzire autonomă, alimentare cu apa şi canalizare, aşa că localnicii sunt mulţumiţi. De la darea în exploatare a noului edificiu, de acum opt luni, 3.500 de pacienţi au păşit pragul centrului.
 
Şi personalul medical acum lucrează în condiţii bune şi poate face toate analizele şi investigaţiile de care au nevoie pacienţii.
 
Uniunea Europeană a alocat peste 123 de mii de euro pentru acest proiect, iar autorităţile locale au contribuit cu aproape 23 de mii de euro.
 
Noul sediu al medicilor de familie din Hagimus este unul dintre cele peste 80 de obiective de infrastructură renovate prin intermediul Programului Uniunii Europene „Măsuri de promovare a încrederii”. Proiectul este finanţat de Uniunea Europeană şi implimentat de PNUD Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI