Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Creşte numărul minorilor traficaţi. Cei mai mulţi copii sunt duşi în străinătate pentru a fi sclavi sexuali sau cerşetori

Tot mai mulţi minori din Republica Moldova ajung să fie traficaţi peste hotare. Cifra este dublă faţă de anul trecut, iar cei mai mulţi copii ajung, în străinătate, sclavi sexuali sau cerşetori. Fenomenul este  îngrijorător, spun autorităţile de la Chişinău care, de Ziua Europeană pentru combaterea traficului de fiinţe umane, au lansat o campanie de sensibilizare şi instruire a responsabililor.

În timp ce creşte numărul copiilor exploataţi peste hotare, numărul adulţilor traficaţi este în scădere cu aproape 30 la sută. Cifrele au fost prezentate presei in Ziua europeană de luptă împotriva traficului de fiinţe umane.

Cei mai multi adulţi au fost traficaţi în scopuri de muncă, iar minorii au fost duşi peste graniţă pentru a fi sclavi sexuali. Principalele desinaţii de trafic pentru copiii şi adulţii din Republica Moldova sunt ţări precum Bulgaria, Grecia şi Austria. Reprezentantii Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale recunosc că au reuşit, în primele şase luni ale acestui an, să repatrieze doar 16 victime din 193 cunoscute.
 
Potrivit autorităţilor, în ultima perioadă se înregistrează o nouă formă de trafic de fiinţe umane. Mai exact, este vorba de racolarea prin intermediul reţelelor sociale. Victime cad, în special, minori. In ceea ce priveste adultii care sunt exploatati prin munca in strainatate, autoritatile ii sfatuiesc pe migranti să fie atenţi la contractele de muncă şi condiţiile de lucru pe care le acceptă, înainte de a pleca peste hotare.
Similare
RECOMANDĂRI