COVID-19: Numărul traversărilor la frontiera Republicii Moldova a scăzut
Vizualizari:

COVID-19: Numărul traversărilor la frontiera Republicii Moldova a scăzut

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 356 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova - 1 252 traversări persoane, dintre care 719 treceri la frontiera moldo-română, 429 treceri la frontiera cu Ucraina şi 104 treceri a frontierei aeriene.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, ele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în Republica Moldova) au fost:

PcTF Leuşeni – 303 traversări persoane;
PTF Sculeni – 178 traversări persoane;
PTF Giurgiuleşti-Galaţi – 158 traversări persoane;
PTF Tudora – 150 traversări persoane;
PTF Aeroport Chişinău – 104 traversări persoane.

În ultimele 24 de ore, în toate punctele de trecere a frontierei au fost supuse screeningului 2 356 persoane şi completate 1 252 de fişe epidemiologice individuale.

Începând cu data de 17 martie, ora 00.00, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-ucrainene şi din data de 17 martie 2020, ora 20.00, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat moldo-române, a cetăţenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova prin punctele de trecere a frontierei de stat deschise traficului.

 

Această restricţie nu se referă la cetăţenii străini şi apatrizii domiciliaţi sau cu şedere permanentă/temporară, conducătorii auto şi personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor şi brigăzilor garniturilor de tren. La fel, excepţie fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor international şi membrii de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetăţeni străini se va autoriza urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

La fel, este autorizată tranzitarea teritoriului Republicii Moldova, direct, fără oprire, prin punctele de trecere a frontierei de stat Giurgiuleşti - Galaţi şi Giurgiuleşti – Reni, a cetăţenilor străini care se întorc în ţara de origine sau de reşedinţă, a membrilor misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare, ai organizaţiilor/misiunilor internaţionale, acreditate în ţara de destinaţie, precum şi membrilor de familie ai acestora.

Totodată, din 17 martie curent, ora 00:00, a fost sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internaţional Chişinău. Ca excepţii, a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter, pentru a permite autorităţilor din Republica Moldova, dar şi altor state, de a evacua cetăţenii săi din zonele afectate de noul Coronavirus, însă fiecare caz în parte este examinat suplimentar de către Autoritatea Aeronautică Civilă.

Similare
RECOMANDĂRI