Covăsnenii strâng cărţi pentru călărăşeni
Sursa foto:cer si pamant romanesc Vizualizari:

Covăsnenii strâng cărţi pentru călărăşeni

Oraşul Covasna a dăruit peste 1320 de cărţi oraşului înfrăţit Călăraşi din Republica Moldova, chiar de Ziua Naţională a României.

Primăria oraşului Covasna a lansat o nouă ediţie a campaniei de colectare de cărţi româneşti, destinate elevilor şi tinerilor din oraşul Călăraşi al Republicii Moldova. Strângerea cărţilor se va încheia pe 1 martie 2018.

„Având în vedere că în 27 martie sărbătorim Unirea Basarabiei cu România, facem un apel lansare de strângere de carte românească pentru preşcolari şi elevi pentru a putea fi donate oraşului frate. (…) De asemenea, cei care doresc să lase un mesaj pentru elevii şi tinerii din Călăraşi, sunt rugaţi să anexeze la tabel mesajul lor. Vă rugăm, ca în limita posibilităţilor, cărţile donate să fie noi”, au precizat reprezentanţii Primăriei Covasna.

Cărţile se depun la secretariatul primăriei. „Să ajutăm, cu sprijinul tuturor instituţiilor din oraş, al firmelor şi persoanelor fizice, al elevilor şi cadrelor didactice, la creşterea procentului de carte românească în bibliotecile din Republica Moldova”, spun autorităţile locale.

De Ziua Naţională a României cărţile donate de către covăsneni la începutul anului 2016, au trecut Prutul ajungând la Călăraşi, Republica Moldova, mai informează aceeaşi sursă. Este vorba, mai exact, de 1324 de cărţi, care au fost distribuite cu ajutorul Primăriei din Călăraşi, bibliotecilor din oraşul înfrăţit Covasnei.

Lista donatorilor din prima campanie este publicată pe site-ul primăriei Covasna. „Mulţumim angajaţilor Primăriei Covasna, elevilor şcolii Gimnaziale „Avram Iancu”, Liceului „Kőrösi Csoma Sándor”, Hotelului TTS, Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, tuturor persoanelor care au răspuns solicitării primarului Thiesz János  şi secretarului oraşului, Vasilica Enea. Mulţumim celor mai harnici dintre donatori şi anume doamnelor Gabriela Holban şi Tiba Genoveva şi domnului Ionel Băeţelu care au donat, fiecare, peste 50 de volume”, se mai arată informarea transmisă de reprezentanţii Primăriei Covasna, relatează Covasna Media.

Similare