Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Copiii dintr-un sat al raionului Ialoveni sunt nevoiţi să înveţe într-o anexă a grădiniţei din localitate

Învaţă în condiţii greu de imaginat. Din anul 2012, satul Cigârleni, raionul Ialoveni, nu mai are şcoală. Fosta clădire a gimnaziului a fost avariată, iar acum copiii fac orele într-o anexă a grădiniţei din localitate. În 2014 a început construcţia unui edificiu nou, la care au fost ridicaţi doar pereţii şi acoperişul. Autorităţile ridică din umeri neputincioase.

De şapte ani, cei peste 200 de elevi din gimnaziul „Cigârleni” învaţă în două schimburi. Ei au la dispoziţie doar şase săli de clasă improvizate, care în trecut erau folosite de copiii din grădiniţa din localitate.
 
Din lipsa de spaţiu, cancelaria profesorilor, centrul de asistenţă medicală şi cantina sunt improvizate pe holul clădirii.
 
Elevii nu au la dispoziţie o sală sau un teren de sport. Lecţiile de educaţie fizică se fac numai în curte.
 
În 2014 a început construcţia unei şcoli noi, dar, din lipsa fondurilor, lucrările s-au oprit, în acelaşi an. În 2017 Consiliul Raional Ialoveni a alocat trei milioane de lei pentru acoperişul clădirii.
 
Contactaţi telefonic, cei de la Ministerul Finanţelor au cerut timp pentru documentare, după care nu au mai fost de găsit. Între timp, elevii de la gimnaziul „Cigârleni" iau masa pe coridor, fac orele de sport afară, iar profesorii îşi pregătesc lecţiile pe hol. Şi toţi speră ca autorităţile vor lua, cândva, problema lor în serios şi şcoala din localitate va fi refăcută. 
Similare
RECOMANDĂRI