Copiii din clasa a I-a ar putea fi înregistraţi online, după modelul "e-grădiniţa"
Sursa foto:axanews.ro Vizualizari:

Copiii din clasa a I-a ar putea fi înregistraţi online, după modelul "e-grădiniţa"

Primarul interimar al Chişinăului, Ruslan Codreanu, a solicitat Direcţiei Generale Educaţie, Tineret şi Sport să creeze un sistem de înregistrare online a copiilor în clasa a I-a, după modelul „e-gradinita”.

"Eu cred că rezultatele care sunt astăzi la înscrierea transparentă în grădiniţele din Chişinău ne arată nouă că trebuie să mergem mai departe şi să venim cu „e-şcoala”. Vreau ca înscrierea în clasa I-a să fie exact ca la grădiniţe. Să fie transparent, pentru ca fiecare părinte să vadă şcoala, rândul, numărul copiilor şi să nu alerge ca veveriţa pe la toţi directorii”, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu.

Solicitarea edilului vine în contextul în care funcţionarul spune că i s-au raportat cazuri în care părinţilor li se cere câte 200 de euro pentru înscrierea copiilor în clasa a I-a. 

„Graţie platformei online care permite părinţilor să semnalizeze abuzurile legate de procedura de înscriere a copiilor în grădiniţe, mi se raportează că se cer de la 200 de euro pentru înscrierea copiilor în clasa a I-a. Noi suntem obligaţi să oferim educaţie şi să luptăm cu fenomenul corupţiei în instituţiile de învăţământ din capitală. Este important ca părinţii să ştie că aceste taxe sunt percepute ilegal”, a adăugat primarul interimar.

Menţionăm că înscrierea copiilor la grădiniţele din Chişinău se face prin intermediul platformei online www.egradinita.md, care este prietenoasă şi pentru telefoanele mobile. De la începutul anului, pe platformă au fost înregistrate peste 6000 de cereri de înregistrare a copiilor la instituţiile preşcolare din capitală, iar prin intermediul platformei înscrierea la grădiniţă în mediu durează 11 minute.
Similare