Contribuţiile la bugetul asigurărilor sociale de stat pot fi achitate on-line
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Contribuţiile la bugetul asigurărilor sociale de stat pot fi achitate on-line

Casa Naţională de asigurări Sociale anuntă că în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (Serviciul MPay) a fost dezvoltat şi implementat serviciul de achitare a contribuţiilor de asigurări sociale.

Serviciul MPay face posibilă achitarea contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii, inclusiv majorările de întârziere şi amenzile, aferente bugetului asigurărilor sociale de stat prin intermediul mai multor modalităţi de plată cum ar fi: carduri bancare, terminale de plată, sisteme e-banking şi plăţi în numerar.

Cum se achită prin Serviciul MPay plăţile aferente bugetului asigurărilor sociale de stat?
-    Se accesează www.mpay.gov.md şi se selectează funcţionalitatea „Alege serviciul”
-    Se selectează serviciul „Contribuţii de asigurări sociale”.
-    Se completează câmpurile afişate pe ecran şi se tastează butonul „Achită”.
-    Se selectează metoda de plată.
-    Se autorizează plata.
-    Se tipăreşte confirmarea efectuării plăţii.

Casa Naţională de Asigurări Sociale recomandă plătitorilor de contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat să beneficieze de principalele avantaje ale plăţilor electronice, aşa ca operativitatea şi confortul oferit utilizatorilor, şi să achite plăţile aferente bugetului asigurărilor sociale de stat prin intermediul Serviciului MPay.

IMPORTANT. Plăţile efectuate prin Serviciul MPay sunt procesate după cum urmează: Plăţile încasate începând cu ora 00:00 până la ora 18:00 sunt exportate pe conturile trezoreriale în aceiaşi zi, iar plăţile efectuate între orele 18:00 - 23:59 sunt transferate în conturile trezoreriale cu data zilei următoare. Prin urmare,  de aceste aspecte urmează de ţinut cont la efectuarea plăţilor în ultima zi a termenului de plată prevăzut de legislaţie pentru achitarea contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii.

Similare
RECOMANDĂRI