Contrabandă cu droguri în valoare de 60 000 de lei. Suspectul riscă până la nouă ani de închisoare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Contrabandă cu droguri în valoare de 60 000 de lei. Suspectul riscă până la nouă ani de închisoare

​​​​​​​Un cetăţean al Ucrainei, cu vârsta de 54 ani, periodic traversează hotarul RM şi transportă droguri pentru ulterioara comercializare în raionul Soroca.

Ofiţerii de investigaţie ai Inspectoratului de Poliţie Soroca, au documentat activitatea infracţională a bărbatului, care introducea prin contrabandă pe teritoriul Republicii Moldova droguri de tip marijuană.
 
Drogurile erau camuflate în mod specific, pentru a nu fi detectate la traversarea hotarului prin punctul vamal, utilizând în acest sens automobilul personal dotat cu ascunziş.
 
La data de 4 octombrie 2019, având informaţia precum că persoana intenţionează să transporte o altă cantitate de droguri, poliţiştii şi  procurorii din  Soroca,  au efectuat acţiuni de urmărire penală şi au reţinut suspectul. 
 
Asupra lui, poliţiştii au depistat  două pungi  în care se afla o  masă vegetală cu miros specific asemănătoare cu marijuana, în cantitate totală de aproximativ 1500 gr. În cadrul audierii, bănuitul a recunoscut vina, fiind constatat că acesta a transportat drogurile din Ucraina pe teritoriul R. Moldova, prin punctul de trecere Ţechinovca – Soroca, cu scop de realizare.  
 
Drogurile urmau să fie comercializate în raionul Soroca, iar valoarea aproximativă constituie aproximativ 60 000 lei. În privinţa bărbatului a fost eliberat mandat de arest pe un termen de 20 de zile.  
 
În cazul în care va fi demonstrată vina, bărbatul riscă pentru „Circulaţia ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare” închisoare de la 3 la 7 ani, iar pentru „Contrabandă” până la 2 ani.
Similare
RECOMANDĂRI