Contoare de ultimă generaţie pentru măsurarea consumului de energie termică în 230 de blocuri
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Contoare de ultimă generaţie pentru măsurarea consumului de energie termică în 230 de blocuri

În 230 de blocuri locative din capitală vor fi instalate contoare de ultimă generaţie pentru măsurarea consumului de energie termică a blocului. Lucrările au început miercuri, 8 august, şi vor dura în jur de şase săptămâni, transmite IPN.

SA „Termoelectrica” menţionează într-un comunicat de presă că noile mijloace de măsurare vor asigura un grad mult mai înalt de precizie şi transparenţă a consumului de energie termică. De asemenea, vor asigura o capacitate mai mare de arhivare a datelor înregistrate. Datorită funcţiei de transmitere a datelor la distanţă, va fi posibilă automatizarea proceselor, astfel încât specialiştii companiei să poată vizualiza în orice moment informaţii exacte cu privire la livrările de energie termică în bloc.

Potrivit directorului general al întreprinderii „Termoelectrica”, Veaceslav Eni, modernizarea contoarelor este o acţiune prevăzută în Planul de activitate şi de investiţii al întreprinderii pentru anul 2018 şi vine ca o activitate de o importanţă prioritară, în contextul în care termenul de exploatare a vechilor echipamente, care urmează a fi înlocuite în acest an, se ridică la 20 de ani.

„Ne dorim ca, în câţiva ani, să putem asigura un sistem unificat de evidenţă a datelor de consum, asigurând la toate branşamentele blocurilor locative sisteme de evidenţă moderne şi exacte, ceea ce va avea un impact pozitiv atât asupra consumatorilor, cât şi asupra întreprinderii „Termoelectrica”, în calitate de furnizor”, a notat Veaceslav Eni.

„Termoelectrica” asigură evidenţa consumului de energie termică prin intermediul a peste a opt mii de contoare de energie termică.

Similare
RECOMANDĂRI