Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Condiţii mai bune de studii pentru elevii din Feşteliţa, graţie suportului SUA

Elevii gimnaziului din satul Feşteliţa, raionul Ştefan Vodă, vor avea în curând condiţii mai bune de studii. Cu sprijinul poporului american, se fac reparaţii la sala de sport, cantină şi sala de festivităţi. Vor fi renovate şi sălile de clasă. Pentru acest proiect, USAID Moldova a alocat 73 de mii de dolari.

Gimnaziul din localitatea Feşteliţa a fost construit în urmă cu 50 de ani. 

IULIANA CIOBANU, elevă: "Cred că renovarea sălii de sport este un mare avantaj pentur şcoala noastră. Deoarece, dacă pe perioada caldă, putem să ieşim pe terenul de sport a şoclii, afară, pe perioada rece era mai dificil. Acum că va fi renovată, vom avea condiţii mai favorabile în şcoala noastră". 

VALENTINA CEBOTARI, manager gimnaziu, Feşteliţa: "Actualmente se renovează sala de sport, sala de festivităţi. Un beneficiu foarte mare care vor avea viitoarea generaţie. Astfel, copiii vor avea ocazia să petreacă ora de sport şi activităţile extracuriculare în săli reparate modern. Astfel i vom motiva pe elevi să rămână la noi acasă". 

Sala de sport va avea o pardoseală modernă şi va fi dotată cu cabine de duş pentru ca elevii să facă educaţie fizică în cele mai bune condiţii. Toate lucrările sunt realizate prin programul Comunitatea Mea, finanţat de USAID Moldova.

SCOTT HOCKLANDER, şeful Misiunii USAID: "În cadrul USAID, noi lucrăm prin programul Comunitatea Mea în mai multe regiuni din Republica Moldova. Noi organizăm diferite întruniri cu autorităţile publice locale. Astfel, primarii, împreună cu administraţia şcolii şi părinţii, indentifică domeniile care necesită investiţii şi noi îi ajutăm. În Feşteliţa s-a decis renovarea şcolii". 

DANIEL ŞERBAN, director, Programul Comunitatea Mea: "Feşteliţa face parte din campionii programului Comunitatea Mea, selectaţi în anul 2018. Renovăm gimnaziul împreună cu comunitatea, împreună cu primăria. Nu e finanţată doar din banii poporului american. E o contribuţie foarte importantă atât din pareta comunităţii cât şi din partea altor finanţatori internaţionali". 

În Gimnaziul Vasile Moga din Feşteliţa îşi fac studiile peste 260 de elevi din localitate, dar şi din satele vecine. 
Similare
RECOMANDĂRI