Condiţii mai bune de detenţie în izolatorul IP Ungheni. A fost modernizat după standarde internaţionale
Sursa foto:Facebook: Gheorghe Cavcaliuc Vizualizari:

Condiţii mai bune de detenţie în izolatorul IP Ungheni. A fost modernizat după standarde internaţionale

Izolatorul de detenţie provizorie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ungheni a fost renovat şi modernizat după standardele internaţionale în materia respectării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei aflate în detenţie provizorie.

Şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei, Gheorghe Cavcaliuc, a scris pe o reţea de socializare că lucrările de renovare şi modernizare a Izolatorului de detenţie provizorie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Ungheni au început la mijlocul anului 2018.

Izolatorul a fost dotat cu sisteme de monitorizare video, sisteme de comunicare internă cu celula, sisteme de radioficare, de securitate antiincendiară, sisteme de protecţie de valori umane, dar şi alte condiţii, inclusiv ce ţin de igiena personală, care vor asigura detenţiile persoanelor, cu respectarea strictă a drepturilor acestora.

Acest proiect a fost realizat cu succes, fiind oglindit în documentele de politici naţionale şi sectoriale cum sunt Planul de acţiuni al Guvernului pentru anii 2016 – 2018, Strategia de dezvoltare a Poliţiei pentru anii 2016 – 2020, precum şi Strategia Naţională de Ordine şi Securitate Publică pentru anii 2017 – 2020.

Totodată, această activitate constituie şi un angajament al Guvernului în raport cu partenerii externi: Comisia Europeană, Comitetul European pentru prevenirea torturii, subcomitetul ONU pentru prevenirea torturii, mai scrie Cavcaliuc.

Similare
RECOMANDĂRI