Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Comunitatea Run Pink a organizat o cursă caritabilă pentru combaterea cancerului la sân

Cancerul la sân este cel mai des diagnosticat tip de cancer în rândul femeilor din lumea întreagă. Iar cele care trec prin această cumplită experienţă au nevoie de tot ajutorul pe care îl pot primi, atât din partea celor apropiaţi, cât şi al celor care îşi doresc să se implice în această cauză nobilă.

De vineri, mii de oameni din întreaga lume aleargă pentru susţinerea femeilor care luptă cu boala. Şi în Republica Moldova, comunitatea Run Pink a organizat o cursă caritabilă.

În cursa pentru vindecare s-a implicat şi oraşul Străşeni. Iniţiativa a venit de la câţiva tineri care au decis să se alăture astăzi maratonului caritabil şi au adunat în jurul lor întreaga comunitate.

NATALIA VLASOV, Centrul de sănătate prietenos tinerilor, Străşeni: „Ideea s-a extins în tot municipiul Străşeni ne bucurăm mult că s-au implicat şi autorităţile publice locale primăria Consiliul Raional sperăm să iasă ceva frumos şi îndemnăm astfel toate femeile dar şi bărbaţii din vieţile femeilor să  aibă grijă de sănătatea lor.”

ALINA RANGIU, director, Centrul Raional de tineret, Străşeni: „A fost foarte usor să motivăm tinerii pentru că problema este una într-adevăr foarte importantă în societatea noastră tinerii au fost foarte receptivi şi să spun sincer au donat atâta cat au putut cine a dat 10 cine 15, cine 100.”

Pentru al patrulea an consecutiv, medicul Georghe Radu, de la serviciul de Urgenţă, nu lipseşte de la cursa caritabilă. El le-a încurajat pe femeile cu acest diagnostic să nu îşi piardă speranţa.

 Mişcarea globală Run Pink a fost adusă în Republica Moldova acum patru ani de câţiva basarabeni stabiliţi în Belgia. Banii colectaţi vor fi utilizaţi la organizarea taberelor de recuperare pentru femeile din Republica Moldova care trec prin acest coşmar.

 Anul acesta, din cauza pandemiei, nu a fost posibilă organizarea taberei de recuperare aşa că toate eforturile voluntarilor se îndreaptă spre anul viitor. Tot din banii adunaţi, RunPink Moldova va procura şi seturi de obiecte necesare pentru recuperarea femeilor ce au trecut printr-o operaţie de extirpare a sânului.  

Donaţiile cu prilejul maratonului Race for the Cure pot fi făcute pe site-ul cursei până miercuri, 30 septembrie dar cei care vor să ajute această cauză o pot face oricând, folosind pagina de Facebook a echipei Run Pink Moldova.
Similare
RECOMANDĂRI